Biljardiharjoitukset alkavat koululla

Kuvateksti

Kuvateksti

Harjoittelemaan ja pelaamaan

PELI-ILLAT keskiviikkoisin alk klo 18.00. Tervetuloa tutustumaan peliin.

Pelaaminen mahdollista kaikkina viikonpäivinä aamusta iltaan. Peliajat järjestelee J-P ja topi.    

 J-P 0405488547, topi 0400992288.

 

Kuvateksti

Lisätäksemme vaihtelua pelivuorojen odottamiseen olemme laittaneet saliin Darts-tikkapelin 

Perinteinen Koronapeli on hankinnassa.

Pingispöytä on pientä asentelua vaille valmis.

 

Karaokelaitteisto levyineen on valmiina käyttöön halukkaille laulajille. Laitteisto on selvästi parempaa tasoa kuin kotivehkeet.           Tule keskiviikkoisin klo 18 tai torstaisin 19 niin on mahdollisuus  lauleskella tai   Ota yhteyttä JiiPee 040 5488547 ja voit sopia itsellesi paremman ajan 

 

13.2.2013 aloitettiin harjoittelu

13.2.2013 JiiPee availi biljardipelin teknistäpuolta ja sääntöjä. Harjoittelua tuo lyöntipallon hallinta todella vaatiikin. Muotisana "haasteellinen tehtävä" on aivan oikea kuvaus. Tottahan se pallo saadaan tottelemaan ajatusta, niin ennemin tai myöhemmin kuitenkin.

Muutaman ohjatun kerran jälkeen saadaan peliporukoita kasaan ja sovittua pelipäiviä joihin voi vapaasti tulla mukaan kaikki pelistä kiinnostuneet. Pelipäivät ilmoitetaan tällä Biljardisivulla. Pelaaminen on tietysti mahdollista myös muuna aikana järjestelyin.


 

8-pallon säännöt


8-palloa pelattaessa käytetään 16 palloa: valkoinen lyöntipallo sekä 15 kohdepalloa. Kohdepallot on numeroitu yhdestä viiteentoista. Toinen pelaajista pussittaa yksivärisiä palloja ja toinen raidallisia palloja. Aloituspakassa 8-pallon tulee olla kolmannen rivin keskimmäinen pallo, muuten aloituspakan pallot saavat olla sattumanvaraisessa järjestyksessä. Mikäli aloituslyönnissä menee numeropallo pussiin, saa aloituksen lyöjä jatkaa lyöntivuoroaan. Aloituslyönnin jälkeen valitaan joko yksiväriset tai raidalliset pallot ensimmäisellä laillisella lyönnillä, jolloin pallo sekä pussi on maalattu.

Kun pelaaja on pussittanut kaikki kohdepallonsa, hän yrittää pussittaa 8-pallon laillisella lyönnillä. 8-pallo voidaan maalata kuten kaikki pallot lyöntivuoron alussa mihin tahansa pöydän pussiin.

8-pallo on spottaamaton peli, eli mitään palloa ei nosteta takaisin pilkulle. Mikäli kohdepallo lentää pöydältä, on kyseessä virhe ja vastustajalle vapaa käsipallo, pöydältä lentänyt pallo katsotaan pussitetuksi. Paitsi jos aloituksesta menee 8-pallo sisään, silloin 8 nostetaan alapisteelle tai lähimpään vapaaseen pisteeseen alapisteestä katsoen.

 

Mukaan ovat tervetulleita kaikki pelistä kiinnostuneet.  Kylänrajatkin voidaan ylittää.

Pelinsaloihin opastaa J-P Lumpus.

Alkuharjoittelujen jatkoksi muodostetaan peliryhmiä jotka voivat käydä harjoittelemassa kullekin ryhmälle sopivina aikoina. Näistä ns ryhmistä yksi on vastuuhenkilö joka huolehtii avaimista ja siitä että paikat ovat käytön jälkeen ok.

Ryhmät eivät ole suljettuja vaan mukaan voi tulla aina uusia ja toisistakin ryhmistä.

Myöhemmin peliin harjaantuneiden kesken pelataan pieniä "turnauksia".

Pelailut ovat myös tapa seurustella kavereiden kanssa. 

 

 Huom! naiset myös pelaamaan.

 

Tilamme ja toimintamme ovat päihteettömiä.

 

TERVETULOA MUKAAN.

 

Kuvateksti