Varejoen Kyläyhdistys toimii

Kuvateksti


Alueen hyödyntämiseksi ulkoilijoille ja liikunnan harrastajille tehdään monia parannuksia. Yksi sellaisista on  frisbeegolfrata. Tervolan kunta on teettänyt suunnitelman radasta ja päätöksiä odotetaan keväälle 2015.

Kivikauden kylän kierrosta muokataan entistä pidemmäksi ja liitetään tervauuni tähän mukaan. "Kiven ja kulttuurin kylä" on 2005 rakennetun kivikylän sanoma. Täydennämme kivikylää kulttuurilla vähitellen niin, että tulevaisuudessa sisätiloissa on pysyvä näyttely Varejoen kylän vaiheista ja petsamolaisten historiasta.

Kuvateksti

Koulun kellaritiloihin jossa on suihkutila ja wc, rakennettu kuntosali. salissa on välineinä mm kuntokeskus, kuntopyörä crosstrainer ja soutulaitteet ym pientä välineistöä. Saliin sopii 4-5 henkilöä kerrallaan kuntoilemaan. Sali on käytössä ja käytettävissä

Koulun sisätilojen käytetävyyttä parannellaan. Toiveena saada talosta oikea kylätalo johon pääsy on matalan kynnyksen takana.

Nyt tiloissa on em kuntosalin lisäksi biljardipöydin ja darts heitopaikoin sekä karaokelaittein varustettu huone. Nämä ovat käytössä kun kertoo käyttöajasta avainten haltijoille.

Kokoustiloihin on hankittu 50 tuumainen smart tv tarjoamaan nykyaikaista kokoustekniikkaa ja valokuvanäyttelyjen tms esittämisiin. Myös nettiyhteydet on käytössä.Tilojen käytettävyyttä ja viihtyvyytä muutoinkin kohennellaan.

 

ks linkki  >>>

Kuvateksti

Maaston ulkoilumahdollisuudet tulee käyttää täysin hyödyksi mm kävelyreittejä merkkaamalla erilaisille liikkujille heidän erityistarpeet huomioiden. Törmävaaran rakka-alue on erityiskohde joka tulee kuulua merkityksi reitiksi.  Petsamon evakkojen ensimmäinen kulkureitti Varejoelle tulee kunnostaa perinnetieksi.

Maastopyöräilyyn soveltuvia reittejä katsellaan

Löylyvaaran tuulivoimala-alueen rakentamisen jk on sekin reitti huomiotava ulkoilun merkeissä.

Geokätköily on eräs mahdollisuus liikuttaa ihmisiä maastoissa ja sen kehittelyyn tulee löytää toimijoita.

Mahdollisuuksia on paljon ja ne tuovat erilaisille toimijoille sijaa toteuttaa itseään. Toivotetaan tervetulleiksi kaikki toiminnasta kiinnostuneet, areenalla on mahdollisuus olla luovassa menossa mukana.